Royal Floraholland

Klant: Royal FloraHolland

Locatie: Aalsmeer, bloemenveiling bezoekerscentrum

Doelstelling: bezoekers krijgen een rondleiding door de veiling en daarna mogen ze zelf op de video met een trekker. Er wordt een email gestuurd met een link naar de video, die vervolgens gedeeld kan worden. We hebben tevens een foto setup geplaatst.

Tags: , , , , , , , , , ,

Hoe werkt dat dan, greenscreen video?

Als een van de eerste permanente opstellingen die we gebouwd hebben was Royal Floraholland een goede leer casus. De opstelling staat er 6 jaar later nog met bijzonder weinig onderhoud. We hebben eerst de video opstelling ontworpen en geleverd en een jaar later volgde de greenscreen foto-opstelling.

Bij de video opstelling zien mensen voor zich op de muur geprojecteerd een video van de verdeling waar ze overheen rijden met een trekker. Aan de zijkant hangt de camera en een tweede scherm waarop ze zichzelf kunnen zien rijden. De videobeelden waartegen ze zichzelf zien rijden zijn vanaf de zijkant gefilmd. Door het scherm aan de zijkant te hangen en ze die kant op te laten kijken laat je ze teven even naar de camera kijken. Direct na de opname volgt het processen van de video: er wordt een intro en uittro aangeplakt en er wordt 1 video van gemaakt die wordt voorzien van audio. Het geheel wordt ge-upload . Dit duurt ongeveer 20 seconden en daarna wordt de video op onze server verder verwerkt. De server maakt van de video een gecomprimeerdere variant en stuurt een email naar de bezoeker zodra het allemaal gereed staat. Deze e-mail ontvangt de bezoeker meestal binnen 2 minuten na de opname!

Het hele systeem wordt gemonitored (mocht er eens een netwerk verbinding uitvallen dan worden de video’s later alsnog netjes verstuurd) en om te voldoen aan AVG wetgeving worden de video’s na verloop van tijd van de server gewist.

Bekijk hier andere permanente oplossingen die we gebouwd hebben.

Over Royal Floraholland

In opdracht van de coöperatie organiseert Royal FloraHolland de internationale markplaats voor bloemen en planten voor kwekers en kopers, onze klanten. Dit doen we al meer dan 100 jaar, met trots. We brengen vraag en aanbod samen, voor een optimale prijs tegen de laagste transactiekosten, bieden een breed palet aan diensten en werken intensief samen met nieuwe en bestaande partners in de sierteeltsector. Zo voorzien we met elkaar elke dag de wereld van verse bloemen en planten. Flowering the world.

Wil je zelf eens een kijkje nemen? Klik hier voor meer informatie.