Aanleveren achtergronden

Als je zelf achtergronden wilt aanleveren aan ons dan kan je daarvoor het volgende Photoshop template downloaden.

Details

Afmetingen: 5616 x 3744 px

De foregrounds zijn png bestanden, meestal met een deel transparant. Houd de laag: ‘afmetingslaag’ zichtbaar bij het exporteren, zodat er een png wordt gemaakt van het juiste formaat (5616×3744 px). 

De backgrounds zijn jpg bestanden. Exporteer deze met 40, 50 of 60% compressie, in sRGB, zodat er een jpg ontstaat van ongeveer 2 Mb. Dit is van belang voor de snelheid van het printen.

 

Creatieve tips:

– je kunt 1 of meerdere ‘plaatjes’ aanbieden aan je gasten. Deze zetten we vooraf in ons systeem, dus die moeten ook vooraf (minimaal twee weken, bij voorkeur eerder, dan kunnen we alles nog even checken) aangeleverd worden. Voor de doorloopsnelheid tijdens de shoot bieden we meestal maximaal 5 verschillende opties. (Of als het heel druk is maar 3 of soms zelfs maar 1).

Verzin bij het bedenken van een ‘plaatje’ even of de bezoeker er iets mee ‘kan’. Denk je in: je staat voor een fotokast en ziet je zelf op een TV scherm in het beeld staan, krijg ik er inspiratie van om iets leuks te doen? Zorg dat de mensen niet te klein in beeld komen. Wij kunnen de mensen schalen, roteren of verplaatsen tijdens de shoot.
We hebben meestal een groen blok mee, daarop kunnen mensen zitten, dus dat kan je meenemen in je idee.

– een ‘plaatje’ is opgebouwd in lagen (Photoshop lagen zeg maar). We werken met een voorgrond-laag en een achtergrond-laag.
Degene die op de foto gaat komt voor de achtergrond en achter de voorgrond laag te staan (zie ook PS template).
Een voorbeeld: stel je wilt iemand in een auto laten zitten, dan staat de auto en de omgeving allemaal in het achtergrond plaatje. En als voorgrond neem je dan de voorkant van de auto en het raam, waarbij je stukje raam uitsnijd, zodat je de mensen kunt zien.

Een logo zetten we meestal in de voorgrond, zodat deze altijd te zien is.

Houd rekening met de snijmarge: de foto’s worden geprint met een printer waar een rol papier in gaat. De printer snijd een stuk papier af en dat wordt de foto. Bij dat afsnijden worden er een paar mm van het beeld afgesneden, zodat je geen witte randjes krijgt. Plaats een logo daarom niet exact strak tegen de zijkant of onderkant van de foto. Handiger is om een wit of gekleurd balkje te maken onderaan, waarin je dan het logo zet, iets van de rand af. In het Photoshop template zit een laag: snijrand. Door deze aan te zetten krijg je ongeveer een idee van wat eraf gaat.