GREEN SCREEN FOTOGRAFIE

WAT IS GREEN SCREEN FOTOGRAFIE

Green screen fotografie (chromakey) ofwel fotografie met een groene achterwand wordt gebruikt om mensen vrijstaand te maken en dan een andere achtergrond erachter te plakken. Op die manier kan je eenvoudig in allerlei plekken en situaties geplakt worden. Wij zetten het voornamelijk in op feesten, beurzen, en evenementen en als permanente opstelling. We hebben zelf ontwikelde software, waarmee het mogelijk is om de mensen direct, live, tegen de gekozen achtergrond te laten zien op een groot TV scherm. Mensen vinden dit erg leuk om te doen, of ze nou jong of oud zijn, het al 20 keer gedaan hebben of het voor het eerst zien!

Hoe werkt het?

Eenvoudig gezegd kijkt de software per pixel (puntje in een plaatje) of deze groen is of niet en als dat zo is dan wordt de betreffende pixel uit het achtergrond beeld genomen en op de plek van de groene pixel geplakt.

Vroeger gebruikte men ook wel bluescreen, tegenwoordig is greenscreen populairder omdat groen minder voorkomt in kleding (veel spijkerbroeken zijn blauw) en mensen bevatten zelf meestal ook weinig groen. 

WELKE AANBIEDER PAST BIJ MIJ?

Green screen fotografie wordt steeds bekender. De markt van aanbieders splitst zich ook uit: een aantal wat grotere bedrijven (zoals wij) die uitgerust zijn voor grotere feesten en evenementen (veel printers, optimaal doorstroom proces, goede organisatie en support)  en aantal nieuwkomers die veelal photobooths/fotozuilen/fotokasten/fotopalen/busjes aanbieden zonder personeel en al dan niet met 1 printer. Voor beide is een markt en beide is leuk.

Wij zijn van mening dat een wat groter evenement gebaad is bij een professionele organisatie, die let op voorbereiding, veiligheid, doorstroom, support, service en een professionele setup en maatwerk zoals wij die leveren in combinatie met een ervaren team, dat ervoor zorgt dat mensen vlot op de foto kunnen en snel hun afdruk krijgen.

 Bekijk wat we voor u kunnen doen!

Offerte of vraag